Home Plan Voorzieningen Wonen Parken Contact

10 oktober 2014

Het park is feestelijk geopend!

Op zondag 5 oktober opende wethouder Eerdmans het park van Park 16Hoven. Naast deze snelgroeiende woonwijk is de afgelopen jaren hard gewerkt aan een prachtig nieuw stadspark van 25ha groot. In het park, dat is aangelegd in de Engelse landschapsstijl, zijn onder andere een hertenheuvel, trimparcours en een speeleiland aangelegd. Het was de hele middag één groot feest in het park!

Het park van Park 16Hoven is ontwikkeld op het fundament van een oud park. Vanwege de hoge waterstand moesten er een aantal hele oude bomen wijken, maar er zijn maar liefst 2500 bomen herplant. Het is een bijzonder stadspark met veel unieke elementen. Zo ontspringt de enige Rotterdamse natuurbron in het park en valt er veel eetbaars te plukken. Het park is verder ruim opgezet zodat er volop gesport kan worden, er is daarvoor speciaal een trimparcours aangelegd. Ook de herten, die van oudsher op deze plek stonden maar jaren weg waren, komen terug op de speciaal aangelegde hertenheuvel. Voor de kinderen is er een mooi speeleiland aangelegd.

De hele middag feest
Op de openingsdag, 5 oktober, was het de hele middag feest voor jong en oud. Om half 3 verrichte wethouder Eerdmans, samen met de kinderen van basisschool Park 16Hoven en dansers en muzikanten van Codarts, de officiële opening. Er was muziek van de drijvende operazangeres Lotte Bovi en diverse bandjes van de kunstopleiding Codarts. Ondertussen konden de bezoekers heerlijk genieten van de lekkerste hapjes en drankjes uit hippe foodtrucks als Fritèz, het Illegaal Pannenkoekrestaurant, Fordtreffelijk en Ketelbinkie Koffie. Kinderen bouwden samen met De Bende een enorme hut van sloophout, konden voetbalclinics van Feyenoord Soccer Schools volgen, ponyritjes maken, vissen in de vijver, zich laten schminken of genieten van de poppenkast. Per treintje of op een Segway van Stadsbeheer konden de bezoekers het prachtige park verkennen.

Op de markt waren er diverse lokale producten verkrijgbaar van de imker en de schaapsherder. Ook het meel van de nabijgelegen molen De Speelman was verkrijgbaar. Stadsherder Oosthoek, die ook het park van Park 16Hoven ‘maait’ met zijn schapen, liet zien hoe het schapendrijven in zijn werk gaat. Daarnaast werden er diverse clinics georganiseerd. De hardlopers van RopaRun-team Tref & Co, die ook de jaarlijkse Ronde van Park 16Hoven organiseren, gaven hardloopclinics en haalden direct een groot aantal inschrijvers binnen voor de ronde van 2015. Voor de echte sportieveling gaf de Overschiese sportschool R U Inspired clinics in bootcamp en karate.

Nieuwsarchief

Laatste nieuws>>

2014>>