Home Plan Voorzieningen Wonen Parken Contact

25 maart 2019

De Kiezels en de Schelp winnende ontwerp voor De Buitenplaats

BVR Groep B.V. is winnaar geworden van de marktpartijselectie voor De Buitenplaats in Park 16Hoven. Drie bijzondere woongebouwen en een horecapaviljoen, ontworpen door wUrck architectuur, stedenbouw en landschap, gaan het park completeren tot een hedendaagse buitenplaats.
De gebouwvormen zijn uniek voor Rotterdam en voegen zelfs een nieuw woonmilieu toe aan de stad.

De Kiezels
Het Hoofdgebouw, de Bosvilla Noord en de Bosvilla Zuid vormen samen ‘De Kiezels’ en bieden ruimte aan 70 riante kwalitatief hoogstaande appartementen. De drie woongebouwen zijn familie van elkaar en vormen een moderne vertaling van de gekende buitenplaats. Alle woningen hebben door hun afgeronde vormen altijd een wijds uitzicht op hun omgeving en veel privacy. De buitenruimtes zijn ruim en lopen door langs de gehele woning met veel uitzicht rondom.

De Schelp
Het ontwerp van horecapaviljoen De Schelp is bijzonder en zeer onderscheidend. Er is gezocht naar interactie met het park en het water. Door het gebruik van transparante materialen wordt de omgeving als het ware naar binnen getrokken. Het ervaren en toegewijde horecakoppel Martin enNathalie van der Zee gaan de horeca exploiteren. Zij kiezen voor een authentieke en pure aanpak en vertalen dat onder andere door in het gebruik van lokale en ambachtelijke producten. De doelgroepen zijn breed, waarbij aandacht is voor gezinnen en families, de particuliere markt en de zakelijke markt. Het gezin van Martin en Nathalie van der Zee ademt horeca. ‘Het voelt voor ons niet als werken en we hebben er enorm veel plezier in’.

 

 

 

Vervolg planuitwerking
BVR Groep B.V. is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, het ontwerp en de bouw van de appartementen en het horecapaviljoen. De komende periode wordt gewerkt aan het uitwerken van de eerste ontwerpen. Naar verwachting zal er medio 2020 gestart worden met de bouwwerkzaamheden en opent de Schelp in het voorjaar 2021 haar deuren, zodat u kunt genieten van deze unieke en gastvrije plek aan het water.

Meer informatie
Geïnteresseerd in een appartement? U kunt uw interesse kenbaar maken via info@bvrgroep.nl.

Voor meer informatie over het Park De Buitenplaats klik hier

Nieuwsarchief

meer >>