Home Plan Voorzieningen Wonen Parken Contact

6 februari 2014

Projectupdate Park 16Hoven

Park 16Hoven is inmiddels een fijne Rotterdamse wijk met zo’n 600 bewoners. Tegelijkertijd is de wijk nog volop in ontwikkeling. Wat zijn de ontwikkelingen in het eerste half jaar van 2014?

Het oostelijke deel van het Park is bijna klaar! Het komende half jaar worden onder andere de twee romantische bruggen geplaatst die door de bekende landschapsarchitect Anouk Vogel zijn ontworpen. Voet- en fietspaden worden aangelegd en er wordt een groot aantal bomen gepland. Rondom het hertenkamp worden hekken geplaatst. Ook wordt het speeleiland ingericht, zodat de kinderen er straks avontuurlijk kunnen spelen. Na de zomer wordt het Park feestelijk geopend!

Nieuwe woningbouwprojecten
Ook in 2014 worden er weer nieuwe woningen gebouwd in Park 16Hoven! In maart begint Kalliste met de bouw van de 27 woningen van de 2e fase van het project De Allee aan de Van der Waalslaan. In het eerste gedeelte van deze straat zijn de woningen van de 1e fase inmiddels opgeleverd.

Van der Looy maakt als eerste de oversteek naar het zuidelijke gedeelte van de wijk (Rietzoom) en begint in februari met de bouw van de eerste achttien woningen van het project Biezenrijk-west. Van Wijnen is van plan om rond de zomer te gaan starten met de bouw van negen woningen (blok 7 en 8) van haar project Loofrijk, nabij de kruising van de Beekweg en de Van der Waalslaan. De bouw van blok 6, zeven waterappartementen, volgt daarna zo snel mogelijk.

Naar verwachting kan Synchroon na de zomer beginnen met het bouwen van de eerste twintig woningen van het project De Fluwelen Weide, in het oostelijke gedeelte van de wijk. Daarom wordt dit gedeelte in het eerste half jaar van 2014 klaar gemaakt om te gaan bouwen. Er worden riolering en bouwwegen aangelegd.

Overige werkzaamheden
Er worden in de komende maanden drie bruggen aangelegd over het water naast de Beekweg, zodat het zuidelijke gedeelte van de wijk (Rietzoom) goed bereikbaar wordt.

Tussen de Bovendijk en de Gilze Rijenstraat wordt in de komende maanden de Fairoaksbaan doorgetrokken, zodat het bedrijventerrein en het vliegveld beter bereikbaar worden. Naast het speeleiland in het Park worden ook op andere plekken in de wijk speelplekken gecreëerd. Voor De Verborgen Tuin zijn de materialen al besteld en voor De Groene Waaier wordt een voorstel dat met de bewoners is besproken momenteel uitgewerkt. Op dit moment wordt er gewerkt aan plannen voor een speelplek in het Westerdijkpark.

Nieuwsarchief

Laatste nieuws>>

2014>>