Home Plan Voorzieningen Wonen Parken Contact
Park De Buitenplaats

De Buitenplaats (voorheen tijdelijk het Park van Park 16Hoven genoemd) is een park voor wandelen, fietsen, spelen en ontspannen.
Opvallende elementen zijn de heuvel met het hertenkamp, het plasje met de speelvijver, het bos, de volkstuincomplexen en het zogenaamde IJskelderterrein met het wilgenlaantje.

In de Buitenplaats worden de komende jaren nog een hoofdgebouw met twee bijgebouwen (woningbouw) en een horecavoorziening ontwikkeld.

Het is heerlijk toeven in De Buitenplaats!

Het boekje ‘Het park van Park 16Hoven geeft een mooi beeld van dit park. Klik op de cover om het boekje te lezen.

 

 


Westerdijkpark

Het Westerdijkpark is genoemd naar plant- en dierkundige Johanna Westerdijk, de eerste vrouwelijke hoogleraar. Het Westerdijkpark heeft een functie voor de hele wijk, als sport en activiteitengebied voor kinderen van 9 jaar en ouder. Bij de basisschool is er een speelplein in het park. In 2017 zijn een speelveldje, een klimrots en trimtoestellen aangelegd. Door het Westerdijkpark loopt ook een doorgaande (brom)fietsroute vanaf het centrum richting buitengebied. Het park heeft een ecologische functie: het gras wordt extensief beheerd zodat zich bloemrijk grasland ontwikkelt. In het Westerdijkpark zijn 800 koningslindes geplant.

=