Home Plan Voorzieningen Wonen Parken Contact
natuurgebied
Rotterdam-The Hague Airport

Aan de noordkant van de wijk ligt Rotterdam-The Haque Airport. Hierdoor heeft u vrijwel heel Europa binnen handbereik. Zo staat u in drie kwartier in Londen voor een middagje shoppen. Doordat de landingsbanen parallel aan de wijk liggen ondervinden bewoners van Park 16Hoven nauwelijks geluidsoverlast van het vliegveld. Aangezien de beleving van geluid zeer persoonlijk is, raadt de gemeente potentiële kopers aan om op verschillende tijdstippen enige tijd in het gebied door te brengen, om persoonlijk te ondervinden hoe u het geluid beleeft.

Als (toekomstig) bewoner van Park 16Hoven is het van belang om de ontwikkelingen rondom de luchthaven goed te volgen. Er is sprake van een update van het zogenaamde “Aanwijzingsbesluit” van 2010 tot een nieuw Luchthavenbesluit. Via onderstaande links kunt u informatie vinden die betrekking hebben op de luchthaven.

Op de website van de gemeente vindt u informatie van de gemeente Rotterdam over het vliegveld. Rotterdam – The Hague Airport houdt haar buren op de hoogte via haar eigen site. Op de site van de DCMR kunt u eventuele klachten melden.

 

=